Tarte cu ciuperci

May 23, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 600 g foietaj crud
  • 500 g ciuperci proaspete sau 250 g conserva
  • 200 g ceapa
  • 150 g oua
  • 100 g cascaval
  • 70 g pesmet
  • 30 g faina
  • 50 g unt
  • 50 ml vin alb
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe apre, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece ; 2 bucati se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pesmetul si faina se cern. Foietajul crud se intinde in foaie groasa de 1 cm, care se asaza deasupra formelor de tarte aranjate una langa alta si se trece cu sucitorul peste foaie. Foaia se modeleaza in formele de tarte si se inteapa cu o furculita. Se asaza formele pe o tava si se introduc la cuptor sa se coaca. Dupa racire, se scot din forme.

Tehnica prepararii

Ciupercile si ceapa se inabusa in unt, se adauga sare, piper, vin, faina dizolvata in 100 ml apa rece si se amesteca continuu, pentru a nu se prinde de vas. Se adauga pesmet, oua fierte si ou crud si se amesteca pentru uniformizare. Cu aceasta compozitie, se umplu tartele, se presara cascaval ras deasupra si se introduc la cuptor pentru gratinare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri