May 23, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe apre, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece ; 2 bucati se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pesmetul si faina se cern. Foietajul crud se intinde in foaie groasa de 1 cm, care se asaza deasupra formelor de tarte aranjate una langa alta si se trece cu sucitorul peste foaie. Foaia se modeleaza in formele de tarte si se inteapa cu o furculita. Se asaza formele pe o tava si se introduc la cuptor sa se coaca. Dupa racire, se scot din forme.
Tehnica prepararii
Ciupercile si ceapa se inabusa in unt, se adauga sare, piper, vin, faina dizolvata in 100 ml apa rece si se amesteca continuu, pentru a nu se prinde de vas. Se adauga pesmet, oua fierte si ou crud si se amesteca pentru uniformizare. Cu aceasta compozitie, se umplu tartele, se presara cascaval ras deasupra si se introduc la cuptor pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.