May 13, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Macaroanele se rup si se fierb in apa clocotita cu sare. Se racesc in apa 15 minute si se trec prin jet de apa rece. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se tale lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin. jet de apa rece, se taie lame. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pasta de tomate se dilueaza in 200 ml de apa. Tartele se prepara folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Macaroanele fierte se tale marunt. Ciupercile se inabusa in margarina, se adauga pasta dc tomate, sare si piper, se fierb 10 minute. Sosul obtinut, se adauga peste macaroane, se amesteca cu cascaval ras (50 g). Cu aceasta compozitie se umplu tartele, se presara cascaval ras si se introduc la cuptor 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.