Tartine calde cu legume

May 14, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 300 g paine alba
  • 500 g morcovi
  • 100 g ciuperci conserva
  • 200 g mazare verde conserva
  • 400 g mere
  • 200 g cascaval
  • 125 g unt
  • 100 g salata verde
  • 30 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii se curata, se spala, se fierb in apa cu sare, se racesc si se taie cuburi. Mazarea si ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece ; ciupercile se taie lame. Merele se spala, se curata de coaja, se taie rondele, se indeparteaza semintele si cotorul si se oparesc. Cascavalul se curata de coaja, se taie felii apoi rondele de marimea celor de mar decupand mijlocul. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Salata verde se curata si se spala fiecare frunza in mai multe ape reci. Painea alba se taie in 20 felii.

Tehnica prepararii

Ciupercile, morcovii si mazarea se inabusa in 100 g unt, se amesteca cu sare, piper si patrunjel verde. Compozitia obtinuta se asaza pe felii de paine, deasupra se pune cate o rondea de mar si una de cascaval. Se asaza intr-o tava unsa cu 25 g unt si se gratinenza la cuptor circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste cald.

  • O portie: 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri