May 14, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Morcovii se curata, se spala, se fierb in apa cu sare, se racesc si se taie cuburi. Mazarea si ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece ; ciupercile se taie lame. Merele se spala, se curata de coaja, se taie rondele, se indeparteaza semintele si cotorul si se oparesc. Cascavalul se curata de coaja, se taie felii apoi rondele de marimea celor de mar decupand mijlocul. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Salata verde se curata si se spala fiecare frunza in mai multe ape reci. Painea alba se taie in 20 felii.
Tehnica prepararii
Ciupercile, morcovii si mazarea se inabusa in 100 g unt, se amesteca cu sare, piper si patrunjel verde. Compozitia obtinuta se asaza pe felii de paine, deasupra se pune cate o rondea de mar si una de cascaval. Se asaza intr-o tava unsa cu 25 g unt si se gratinenza la cuptor circa 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste cald.