Telina cu masline

May 23, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2 kg telina
  • 200 g ulei
  • 300 g ceapa
  • 400 g masline
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g pasta tomate
  • 50 g faina
  • 100 g lamaie
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Telina se spala, se curata, se spala din nou, se taie felii groase de 2-3 cm si se mentin cateva minute in apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se introduc in apa clocotita si se oparesc. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 150 ml apa. Faina se cerne. Lamaia se spala, de la 50 g i se extrage sucul, iar restul se taie felii.

Tehnica prepararii

Feliile de telina se inabusa in ulei si se scot in alt vas. In uleiul ramas se inabusa ceapa, cu 100 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece si pasta de tomate. Se completeaza cu lichidul necesar fierberii (circa 1,5 l apa) si se fierbe circa 20 minute. Sosul obtinut se strecoara si se fierbe cu telina. Se adauga masline, suc de lamaie, piper si sare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra si decor din felii de lamaie. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: telina si sos 225 g, masline 40 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri