May 23, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Telina se spala, se curata, se spala din nou, se taie felii groase de 2-3 cm si se mentin cateva minute in apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se introduc in apa clocotita si se oparesc. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 150 ml apa. Faina se cerne. Lamaia se spala, de la 50 g i se extrage sucul, iar restul se taie felii.
Tehnica prepararii
Feliile de telina se inabusa in ulei si se scot in alt vas. In uleiul ramas se inabusa ceapa, cu 100 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece si pasta de tomate. Se completeaza cu lichidul necesar fierberii (circa 1,5 l apa) si se fierbe circa 20 minute. Sosul obtinut se strecoara si se fierbe cu telina. Se adauga masline, suc de lamaie, piper si sare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra si decor din felii de lamaie. Se serveste cald sau rece.