Telina cu sos de smantana

May 23, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1,5 kg telina radacina
  • 150 g margarina
  • 400 g smantana
  • 100 g faina
  • 400 ml lapte
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Telina radacina se curata, se spala, se taie felii subtiri, se introduc in apa rece si se tin 10-15 minute. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Telina se inabusa in 100 g margarina cu 100 ml apa, se adauga sare, apa fiarta ; se fierbe circa 10 minute. Faina se dizolva cu 100 ml lapte, se inabusa in 50 g margarina si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga si restul de lapte, smantana si se continua fierberea. Sosul obtinut se strecoara si se adauga peste feliile de telina si se fierb impreuna circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera, pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri