Tocana de orez cu legume

May 23, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 650 g ceapa
  • 800 g ardei gras
  • 1,2 kg rosii proaspete
  • 250 g orez
  • 1 g boia de ardei dulce
  • 10 g zahar
  • 50 g patrunjel verde
  • 150 g ulei
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte si se taie fasii inguste. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape si se scurge de apa.

Tehnica prepararii

Ceapa, ardeii si orezul se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga circa 600 ml apa fiarta, boia, sare, piper si se continua fierberea. Cand orezul este aproape fiert, se adauga rosii, patrunjel verde, zahar si se introduce la cuptor.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera, pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri