Tocana din legume (calugareasca)

May 23, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 150 g ulei
  • 200 g ceapa
  • 150 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 300 g ciuperci proaspete sau 150 g conserva
  • 500 g cartofi
  • 200 g masline
  • 100 g orez
  • 200 g arpagic
  • 400 g rosii proaspete
  • 200 g ardei gras
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se taie cuburi. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se scurg si se taie lame. Maslinele se oparesc. Orezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape si se scurge. Arpagicul se spala, se introduce in apa clocotita, se opareste, se curata. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Ardeii se spala, se curata de seminte, se spala din nou si se taie felii inguste. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii.

Tehnica prepararii

Arpagicul se inabusa in 50 g ulei si 50 ml apa. Ceapa, morcovii si telina se inabusa in 100 g ulei si 100 ml apa. Se adauga cartofi, ciuperci, arpagic, ardei, orez, masline, cantitatea de apa fiarta necesara fierberii (circa 1 l). Se introduce vasul in cuptor, circa 15 minute. Spre sfarsit, se adauga sare, rosii, vin si se introduce din nou la cuptor, circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera, pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri