Tocana dobrogeana din legume

May 23, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 150 g ulei
  • 250 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 400 g ardei gras
  • 800 g rosii proaspete
  • 100 g orez
  • 600 g ceapa
  • 20 g ardei iute
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii, ceapa, telina si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se taie fasii inguste. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Orezul se curata de impuritati si se spala in mai multe ape. Ardeiul iute se spala, se curata si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Morcovii, telina si ceapa se inabusa in ulei cu circa 200 ml apa. Se adauga ardei gras, ardei iute, orez si apa fiarta (circa 500 ml). Cand orezul s-a fiert, se adauga rosii, sare, piper si se introduc in cuptor.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera, pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri