Urzici cu ou si smantana

Mar 25, 2014 - Mancaruri de legume

De cand e plina piata de verzituri, cred ca i-am innebunit pe ai mei...Nu mai vor spanac, asa ca le-am servit urzici! :))

Ingrediente
  • 4-5 gramajoare de urzici
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare
  • 3 oua
  • smantana pentru servit
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Am curatat urzicile si le-am spalat bine, sub jet de apa rece. Le-am pus la oparit intr-un vas cu apa clocotita, doar pentru cateva minute.

Am scurs urzicile si le-am inabusit impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt.

Apa de la urzici nu o aruncati, beti din ea ca e buna pentru detoxifierea ficatului mai ales, sau pentru spalat pe cap. Va mai aduceti aminte din copilarie?

Am adaugat sare. Am mixat urzicile si le-am pus din nou in tigaie, unde am adaugat si trei oua, pe care le-am amestecat impreuna cu urzicile.

Mancarea de urzici am servit-o cu cate o lingura zdravana de smantana!

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri