Varza acra cu smantana

May 23, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 3 kg varza alba murata
  • 150 g ulei
  • 200 g ceapa
  • 100 g faina
  • 3 g boia de ardei
  • 150 g smantana
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Varza alba murata se curata de cotor si foile depreciate, se spala si se taie fin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei cu apa (150 ml) si boia; se fierb 15 minute, se adauga varza tocata, se continua fierberea circa 1 ora. Se adauga faina dizolvata in smantana si se fierb circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri