Varza cehoslovaca

May 23, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2 kg varza alba murata
  • 250 g ceapa
  • 50 g faina
  • 1 g maghiran
  • 20 g zahar
  • 125 g untura
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Varza alba murata se curata de cotor si foile depreciate, se spala si se taie fin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Varza se introduce in apa, se fierbe, se adauga zahar si maghiran. Separat, se inabusa ceapa in untura cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata cu 50 ml apa, se fierb impreuna 2-3 minute. Ceapa inabusita si faina se adauga peste varza si se continua fierberea 30-40 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri