May 24, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Varza creata se curata de cotor si frunzele depreciate, se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare si sare de lamaie. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pesmetul si faina se cern. Lamaia se spala si se taie rondele. Orezul se alege de impuritati si se spala.
Tehnica prepararii
Varza fiarta se scurge de lichidul de fierbere, se raceste, se stoarce bine, se desfac frunzele, se sareaza si se pipereaza, apoi se ruleaza cate 3-4 foi. Rulourile se taie in bucati, se trec prin faina, ou batut si pesmet. Se prajesc in ulei. Orezul se inabusa in 100 g ulei sau untura, se adauga cantitatea de supa, piper (1 g), sare si se fierbe, cu vasul acoperit la cuptor.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu garnitura de orez si felii de lamaie. Se serveste cald.