Varza cu orez

May 24, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 4,5 kg varza creata
  • 200 g untura sau ulei
  • 250 g pesmet
  • 250 g oua
  • 100 g faina
  • 2 g piper macinat
  • 350 g orez
  • 600 g supa de oase
  • 2 g sare de lamaie
  • 50 g lamaie
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Varza se curata de cotor, de foile depreciate, se spala si se taie fin. Orezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Varza se inabusa in ulei (150 g), cu 150 ml apa, se adauga piper si se fierbe. Ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa, se adauga orez, pasta de tomate, apa fiarta (circa 600 ml) si varza. Se amesteca pentru uniformizare si se fierbe 40 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri