Varza cu taitei

May 24, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 500 g faina
  • 200 g oua
  • 2,5 kg varza alba
  • 200 g ulei
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Varza se curata de cotor si de frunzele depreciate, se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Din faina, oua, sare si circa 100 ml apa, se framanta o coca de taitei se lasa in repaos circa 10 minute. Se intinde foi, se lasa sa se zvante, se fac sul si se taie fasii subtiri. Se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se adauga apa rece si se racesc 15 minute, se trec prin jet de apa rece, se scurg. Varza se inabusa in ulei, se adauga sare, piper si taiteii fierti. Se amesteca pentru uniformizare si se introduc la cuptor, circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri