Vinete bulgaresti

May 24, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1,8 kg vinete
  • 500 g rosii proaspete
  • 200 g ulei
  • 30 g usturoi
  • 250 g ceapa
  • 150 g paine alba
  • 50 g patrunjel verde
  • 500 g sos tomat
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Vinetele se spala, se curata, se taie in doua pe lungime, se scoate miezul si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Usturoiul se curata, se taie marunt. Painea se taie cuburi. Patrunjelul se curata, se taie si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Vinetele se prajesc in 125 g ulei. Separat ceapa se inabusa in 50 g ulei si 100 ml apa, se adauga rosii si miezul de la vinete, usturoi, sare, piper, paine si patrunjel verde. Se amesteca bine pentru omogenizare si se continua fierberea circa 10 minute. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele, se asaza intr-o tava unsa cu ulei (25 g), se adauga circa 100 ml apa si se introduce tava la cuptor, timp de 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, iar sosul in sosiera. Se serveste cald, cu sos tomat deasupra.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri