May 24, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Vinetele se spala, se curata, se taie in doua pe lungime, se scoate miezul si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Usturoiul se curata, se taie marunt. Painea se taie cuburi. Patrunjelul se curata, se taie si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Vinetele se prajesc in 125 g ulei. Separat ceapa se inabusa in 50 g ulei si 100 ml apa, se adauga rosii si miezul de la vinete, usturoi, sare, piper, paine si patrunjel verde. Se amesteca bine pentru omogenizare si se continua fierberea circa 10 minute. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele, se asaza intr-o tava unsa cu ulei (25 g), se adauga circa 100 ml apa si se introduce tava la cuptor, timp de 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, iar sosul in sosiera. Se serveste cald, cu sos tomat deasupra.