Vinete impanate

May 24, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2 kg vinete
  • 700 g ceapa
  • 200 g ulei
  • 400 g ardei gras
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 50 g pasta tomate
  • 50 g frunze telina
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Vinetele se spala, se curata de coaja in fasii. Restul suprafetei, se lasa cu coaja, se lasa codita, se cresteaza pe lungime, pe suprafata curatata, se impaneaza cu usturoi (25 g) si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ardeiul gras se spala, se curata de seminte, se taie fasii. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie mai mare. Rosiile proaspete, se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii; se pastreaza netaiate 10 jumatati de rosii. In cazul folosirii conservelor, acestea se taie. Pasta de tomate, se dilueaza. Frunzele mari de telina se curata, se spala, se taie mai mari.

Tehnica prepararii

In tava unsa cu 50 g ulei, se aseaza vinetele impanate cu usturoi, se introduc la cuptor 15 minute, apoi se racesc. Ceapa se inabusa in 150 g ulei cu 150 ml apa, se adauga patrunjel verde, ardei, frunze de telina, restul de usturoi, rosiile taiate felii, piper, sare si pasta de tomate. Se amesteca pentru uniformizare. Cu o parte din aceasta compozitie, se impaneaza vinetele, iar restul se toarna in tava, pe langa vinete; deasupra fiecarei vinete, se aseaza o jumatate de rosie, se introduce din nou tava la cuptor pentru 20 minute. Inainte de a se scoate preparatul din cuptor, se toarna vinul si se presara restul de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri