Vinete pane

May 24, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1,5 kg vinete
  • 100 g faina
  • 150 g oua
  • 125 g ulei
  • 175 g pesmet
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Vinetele se spala, se curata de coaja in felii rotunde, cu grosimea de 3-5 mm. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se sparg intr-un castron si se bat bine pana se omogenizeaza. Faina si pesmetul se cern.

Tehnica prepararii

Feliile de vinete se sareaza, se trec prin faina, oua si pesmet si se prajesc in ulei pe ambele parti.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri