May 24, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Vinetele se spala, se curata si se taie in doua pe lungime, se scoate miezul care se taie cuburi. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Painea se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Din 50 g ulei, 300 g rosii proaspete sau 150 g rosii conserva si 100 g ceapa, se prepara sosul de rosii. Vinetele se prajesc in 125 g ulei. Ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa, se adauga rosii, miezul de vinete, usturoi, sare, piper, paine si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se amesteca pentru uniformizare, se fierb circa 10 minute. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele, se asaza in tava unsa cu 25 g ulei. Se adauga 100 ml apa si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos de rosii si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.