Vinete umplute cu legume

May 13, 2014 - Mancaruri de legume



Ingrediente
  • 1 kg vinete
  • 200 g ceapa
  • 200 g ardei gras
  • 250 g rosii proaspete
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 150 g ulei
  • 150 g cascaval
  • 30 g usturoi
  • 750 g suc de rosii
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Vinetele se spala, se taie in doua pe lungime si se scoate miezul care se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Usturoiul se curata si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga ardei gras, miez de la vinete, usturoi, rosii, sare, piper si patrunjel verde. Cu aceasta compozitite se umplu vinetele care se asaza intr-o tava unsa cu ulei (50 g). Deasupra se toarna suc de rosii, se presara cascavalul ras si se introduce la cuptor la o temperatura moderata, circa 30 minute. Cu 5 minute inainte de sfarsitul frigerii se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri