May 13, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Vinetele se spala, se taie in doua pe lungime si se scoate miezul care se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Usturoiul se curata si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga ardei gras, miez de la vinete, usturoi, rosii, sare, piper si patrunjel verde. Cu aceasta compozitite se umplu vinetele care se asaza intr-o tava unsa cu ulei (50 g). Deasupra se toarna suc de rosii, se presara cascavalul ras si se introduce la cuptor la o temperatura moderata, circa 30 minute. Cu 5 minute inainte de sfarsitul frigerii se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.