Vinete umplute cu legume si arpacas

May 13, 2014 - Mancaruri de legume


Ingrediente
  • 1,250 kg vinete
  • 200 g arpacas
  • 200 g ardei kapia
  • 150 g ceapa
  • 150 g morcovi
  • 200 g rosii proaspete
  • 150 g telina radacina
  • 150 g costita afumata
  • 100 g oua
  • 250 g smantana
  • 500 g sos tomat
  • 150 g ulei
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Vinetele se spala, se taie in doua pe lungime, li se scoate miezul care se taie marunt. Ardeiul kapia, morcovii, telina si ceapa, se curata, se spala si se taie fasii subtiri (julien). Costita afumata se taie fasii subtiri. Rosiile se spala si se taie marunt. Arpacasul se alege de impuritati si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Vinetele se asaza intr-o tava cu 50 g ulei, se stropesc cu 25 g ulei si se introduc la cuptor circa 10-15 minute. Arpacasul se fierbe in apa cu sare si se raceste. Ceapa, morcovii, telina, ardeiul kapia si rosiile se inabusa in 75 g ulei cu 50 ml apa. Se adauga sare, costita, se continua inabusirea 5 minute si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu arpacas, oua si piper. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele, se toarna sos tomat deasupra si se introduce tava la cuptor circa 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu smantana deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: vinete 200 g, sos si smantana 75 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri