May 24, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Morcovii si telina se curata, se spala, se taie cubui, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de lichid si se racesc. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se taie cuburi mici. Mazarea si fasolea proaspata se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. In cazul folosirii de mazare si fasole conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg ; fasolea se taie in bucati. Faina se cerne. Vol-au-vent-urile se prepara folosind reteta respectiva
Tehnica prepararii
Faina se dizolva in 100 ml lapte rece, se adauga 100 g unt, restul de lapte si se fierbe 20 minute, amestecandu-se continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga morcovi, telina, cartofi, mazare, fasole, smantana, piper si sare si se amesteca pentru uniformizare. Cu compozitia obtinuta,se umplu vol-au-vent-urile.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu unt topit deasupra.