May 24, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Morcovii si telina se curata, se spala, se taie cubui, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de lichid si se racesc. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se taie cuburi mici. Mazarea si fasolea proaspata se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. In cazul folosirii de mazare si fasole conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg ; fasolea se taie in bucati. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se taie lame. In cazul folosirii de ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie felii. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Faina se dizolva in 100 ml de lapte rece, se adauga 100 g de unt, restul de lapte si se fierbe totul 20 de minute, amestecan-du-se continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga morcovii, telina, cartofii, mazare, fasole, ciuperci, smantana, piper si sare si se amesteca pentru omogenizare. Cu compozitia obtinuta se umplu vol-au-vent-urile.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu unt topit deasupra.