Vol-au-vent cu legume si ciuperci

May 24, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 200 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 250 g mazare proaspata sau 150 g conserva
  • 270 g fasole proaspata sau 150 g conserva
  • 100 g faina
  • 200 g ciuperci proaspete sau 100 g conserva
  • 150 g unt
  • 200 g smantana
  • 700 ml lapte
  • 2 g piper macinat
  • 10 buc vol-au-vent
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii si telina se curata, se spala, se taie cubui, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de lichid si se racesc. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se taie cuburi mici. Mazarea si fasolea proaspata se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. In cazul folosirii de mazare si fasole conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg ; fasolea se taie in bucati. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se taie lame. In cazul folosirii de ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie felii. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Faina se dizolva in 100 ml de lapte rece, se adauga 100 g de unt, restul de lapte si se fierbe totul 20 de minute, amestecan-du-se continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga morcovii, telina, cartofii, mazare, fasole, ciuperci, smantana, piper si sare si se amesteca pentru omogenizare. Cu compozitia obtinuta se umplu vol-au-vent-urile.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu unt topit deasupra.

  • O portie: 210 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri