Zacusca de vinete si masline

Sep 9, 2013 - Mancaruri de legume

E prima data cand fac zacusca si sunt foarte incantata de rezultat!

Ingrediente
  • 2 kg vinete
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg rosii
  • 1kg ceapa
  • 400 ml ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura sare
  • piper
  • masline
  • Portii: -
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Ce sa va mai povestesc, ca doar stiti si voi cum am facut-o...Multumesc de ajutor, dragilor!

Am spalat toat legumele si le-am pus la copt in cuptor: vinete, ardei, gogosari, rosii.

Ceapa am curatat-o, am spalat-o si am lasat-o deoparte, acoperita.

Legumele coapte le-am scos in doua vase, le-am sarat si le-am acopeit cu capace, pentru a se desprinde coaja mai usor de pe ele. Le-am curarat de coaja si de samburi.

Am tocat pe rand legumele la robot, nu foarte fin, pentru ca mie imi place sa gasesc bucati de legume prin zacusca.

Intr-un vas am pus ulei la incins, am adaugat ceapa tocata si am amestecat pana adevenit usor sticloasa.

Am adaugat vinetele coapte, apoi ardeii si gogosarii tocati, dupa care am pus si rosiile mixate.

Am adaugat foile de dafin si am lasat legumele la fiert, la foc moale, cam doua ore.

Am amestecat din cand in cand cu o lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca, chiar daca fundul vasului meu e destul de gros.

Aproape de final am adaugat o lingura de sare si cateva linguri de masline.

Cand zacusca e fiarta bine am oprit focul si dupa ce s-a racit putin am pus-o in borcane.

In mod normal, borcanele se pun la cuptor, la bain-marie, pentru sterilizare, dar la cantitatea pe care am facut-o, nu are rost, le consumam direct.

Am facut cam 9 borcane de zacusca, vreo doua deja le-am papat, maine mai dau vreo doua...deci se cam termina si trebuie sa o iau de la capat, nu?

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri