Ardei umpluti cu orez,ciuperci si migdale

Nov 18, 2012 - Mancaruri de post

M-am gandit ca daca la sarmalele de post pun nuci,de ce n-as pune sila ardei .Ups nu aveam nuci! In schimb aveam migdale.Asa ca am trecut la treaba.

Ingrediente
  • 100g. migdale
  • 250g.ciuperci proaspete
  • 200g. orez
  • 1 radacina mica de telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de pastarnac
  • 12 bucati ardei gras
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 0 legatura de marar
  • 200g.suc de rosii
  • sare
  • piper
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Pentru inceput am pus migdalele in cuptorul incins pentru cateva minute la prajit. Le-am lasat sa se raceasca si apoi le-ai rasnit foarte fin.

Toate legumele le-am spalat,sters,apoi le-am pus in blender.Mai intai ceapa.Am pregatit o tigaie in care am pus uleiul si apoi pe foc.In tigaie am pus ceapa pana a devenit sticloasa,apoi ciupercile,morcovul,telina,pastarnacul si orezul.Dupa fiecare am lasat sa fiarba 1-2 minute.La sfarsit ,dupa ce am luat tigaia de pe foc,am adugat migdalele si mararul.

Ardeii spalati si curatati de cotoare au fost umpluti unul cate unul si asezati intr-un vas termorezistent.Deasupra am pus 250ml apa sucul de rosii .Vasul l-am bagat in cuptor pentru 40-45 minute.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri