Cartofi evantai

Jan 23, 2017 - Mancaruri de post

Cativa cartofi noi, ceva ceapa verde si usturoi si o varza cruda, sunt ingrediente suficiente pentru o mancare de post sau o garnitura aratoasa.

Ingrediente
  • 10 cartofi noi
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Pentru salata de varza:
  • varza alba
  • marar
  • ulei
  • otet de mere cu miere
  • sare
  • piper
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Am spalat bine cartofii, fara sa le curat coaja si i-am taiat felii, fara a ajunge pana la capat, astfel incat fiecare cartof sa ramana intreg. I-am asezat intr-o tava si i-am stropit cu ulei si i-am condimentat cu sare si piper.

Am tocat marunt ceapa si usturoiul verde si le-am presarat peste cartofi. Am pus tava la cuptor, urmarind cartofii sa se rumeneasca. S-au desfacut frumos, ca un evantai. I-am incercat cu o scobitoare, sa fiu sigura ca s-au copt suficient. Fiind cartofi noi, se coc destul de repede.

Eu i-am preferat simpli, dar puteti adauga diverse plante aromatice, branza sau bacon.

Am garnisit cartofii evantai cu o salata de varza alba cu marar.

Pofta buna!

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri