Jan 23, 2017 - Mancaruri de post
Cativa cartofi noi, ceva ceapa verde si usturoi si o varza cruda, sunt ingrediente suficiente pentru o mancare de post sau o garnitura aratoasa.
Am spalat bine cartofii, fara sa le curat coaja si i-am taiat felii, fara a ajunge pana la capat, astfel incat fiecare cartof sa ramana intreg. I-am asezat intr-o tava si i-am stropit cu ulei si i-am condimentat cu sare si piper.
Am tocat marunt ceapa si usturoiul verde si le-am presarat peste cartofi. Am pus tava la cuptor, urmarind cartofii sa se rumeneasca. S-au desfacut frumos, ca un evantai. I-am incercat cu o scobitoare, sa fiu sigura ca s-au copt suficient. Fiind cartofi noi, se coc destul de repede.
Eu i-am preferat simpli, dar puteti adauga diverse plante aromatice, branza sau bacon.
Am garnisit cartofii evantai cu o salata de varza alba cu marar.
Pofta buna!