May 29, 2014 - Mancaruri de post
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala, se taie si se opareste. Carnea de vita si de porc se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa. Rosiile (20 bucati de marime egala) se spala, se taie capacul, se scoate miezul cu o lingurita si se asaza pe un platou cu gura in jos. Miezul de rosii se strecoara pentru a se obtine suc. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se scurge de apa si se fierbe in apa cu sare, indepartandu-se apa.
Tehnica prepararii
Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu orez, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, sare, piper. Rosiile se umplu cu compozitia de carne, se asaza intr-o tava cu ulei si 100 ml apa si se introduce tava la cuptor, 15 - 20 minute. Sosul tomat se adauga peste rosii, impreuna cu sucul de rosii, apoi se adauga zahar si se fierb impreuna, 5 - 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu iaurt si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.