Rosii umplute cu carne de vita

May 29, 2014 - Mancaruri de post

Ingrediente
  • 400 g carne de vita calitatea I
  • 200 g carne de vita calitatea I
  • 2,5 kg rosii proaspete
  • 200 g ceapa
  • 75 g orez
  • 250 g iaurt
  • 700 g sos tomat
  • 100 g ulei
  • 2 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 20 g zahar
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala, se taie si se opareste. Carnea de vita si de porc se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa. Rosiile (20 bucati de marime egala) se spala, se taie capacul, se scoate miezul cu o lingurita si se asaza pe un platou cu gura in jos. Miezul de rosii se strecoara pentru a se obtine suc. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se scurge de apa si se fierbe in apa cu sare, indepartandu-se apa.

Tehnica prepararii

Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu orez, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, sare, piper. Rosiile se umplu cu compozitia de carne, se asaza intr-o tava cu ulei si 100 ml apa si se introduce tava la cuptor, 15 - 20 minute. Sosul tomat se adauga peste rosii, impreuna cu sucul de rosii, apoi se adauga zahar si se fierb impreuna, 5 - 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu iaurt si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: rosii 175 g, sos 125 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri