Snitel din legume

May 22, 2014 - Mancaruri de post

Ingrediente
  • 1,5 kg cartofi
  • 400 g morcovi
  • 330 g mazare verde sau 200 g conserva
  • 360 g fasole verde proaspata sau 200 g conserva
  • 400 g varza alba
  • 100 g telina radacina
  • 40 g patrunjel verde
  • 250 g ulei
  • 200 g oua
  • 250 g faina
  • 200 g pesmet
  • 50 g unt
  • 1 g piper macinat
  • 50 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii (500 g ) se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se curata de coaja si se taie in cuburi mici ; restul cantitatii de cartofi se spala, se curata de coaja, se fierb in apa cu sare, se scurg, se zdrobesc obtinandu-se un pireu. Telina si morcovii se curata, se spala, se fierb in apa cu sare, se scurg, se racesc si se taie cuburi mici. Varza se curata de cotoare si frunzele degradate, se spala, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se raceste si se taie fasii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina si pesmetul se cern. Fasolea si mazarea proaspata se curata, se spala, se fierb in apa cu sare, se scurg si se racesc, fasolea se taie in bucati. In cazul folosirii de fasole si mazare conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece ; fasolea se taie in bucati. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat pana ce se omogenizeaza.

Tehnica prepararii

Pireul de cartofi se amesteca cu morcovi, mazare, fasole, varza, telina, cartofi taiati cuburi, patrunjel verde, piper si sare si se amesteca pentru uniformizare. Compozitia obtinuta se portioneaza modelandu-se in forma de snitel ; bucatile de snitel se trec prin faina, oua si pesmet si se frig in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu unt topit deasupra.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri