May 22, 2014 - Mancaruri de post
Operatii pregatitoare
Cartofii (500 g ) se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se curata de coaja si se taie in cuburi mici ; restul cantitatii de cartofi se spala, se curata de coaja, se fierb in apa cu sare, se scurg, se zdrobesc obtinandu-se un pireu. Telina si morcovii se curata, se spala, se fierb in apa cu sare, se scurg, se racesc si se taie cuburi mici. Varza se curata de cotoare si frunzele degradate, se spala, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se raceste si se taie fasii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina si pesmetul se cern. Fasolea si mazarea proaspata se curata, se spala, se fierb in apa cu sare, se scurg si se racesc, fasolea se taie in bucati. In cazul folosirii de fasole si mazare conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece ; fasolea se taie in bucati. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat pana ce se omogenizeaza.
Tehnica prepararii
Pireul de cartofi se amesteca cu morcovi, mazare, fasole, varza, telina, cartofi taiati cuburi, patrunjel verde, piper si sare si se amesteca pentru uniformizare. Compozitia obtinuta se portioneaza modelandu-se in forma de snitel ; bucatile de snitel se trec prin faina, oua si pesmet si se frig in ulei.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu unt topit deasupra.