Ciorba cu urzici

May 17, 2014 - Mancaruri de post

Ingrediente
  • 1 kg urzici
  • 150 g ceapa
  • 100 g ceapa verde
  • 150 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 100 g orez
  • 50 g ulei
  • 1,5 l bors
  • 30 g leustean verde
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie marunt. Urzicile se curata, se spala bine in mai multe ape si se taie. Orezul se alege de impuritati, se spala se fierbe, apoi se raceste cu apa. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Leusteanul se curata,se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara.

Tehnica prepararii

Morcovii, telina si ceapa se fierb in apa (circa 2,5 l) cu sare si ulei. Când legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga urzici, ceapa verde si se continua fierberea. La legumele fierte, se adauga orez, bors si se mai fierb inca 5 minute. Se adauga leustean verde.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste calda.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri