Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

Jul 8, 2011 - Mancaruri de post

Una din mancarurile de vara cele mai simple si gustoase, zic eu.

Ingrediente
  • un dovlecel
  • 4-5 linguri de faina alba
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei de masline pentru prajit
  • usturoi cat poftiti
  • marar
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Spalam bine dovlecelul si il curatam de coaja. Il taiem rondele, nu foarte subtiri, pentru a nu se inmuia prea tare (asta pentru ca mie imi place usor crocant).

Condimentam, dam prin faina fiecare feliuta si apoi prin oul batut in prealabil.

Punem ulei intr-o tigaie si cand s-a incins adaugam rondelele. Le lasam sa se patrunda cate putin pe fiecare parte, pana devin aurii. Asezam rondelele intai pe un servet sau prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces, dupa care le punem intr-un castron.

Pregatim mujdeiul, presaram putin marar tocat si il turnam peste dovlecei.

Simt cum imi ploua in gura...

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri