Mar 19, 2013 - Mancaruri de post
Cel mai tare ma bucur cand apar in piata "verziturile". Nu stiu la ce sa ma opresc atunci cand trec printre tarabele cu salata verde, spanac, loboda, leurda, untisor, ceapa si usturoi verde.
Am ales niste spanac proaspat si am facut o delicioasa mancare de spanac, numai buna pentru o zi de post.
Am spalat si am curatat bine spanacul.
Ceapa si usturoiul le-am taiat si le-am pus intr-un vas in ulei incins. Le-am adaugat putina apa si am acoperit pentru a fierbe inabusit.
Cand s-au inmuiat, am adaugat spanacul, putina sare si piper si putina apa. Eu am oparit spanacul inainte, de teama sa nu se ofileasca, pentru ca nu l-am preparat imediat ce l-am cumparat.
La scurt timp, pentru ca nu-i trebuie prea mult spanacului sa fiarba, am adaugat rosioarele taiate jumatati si am mai lasat putin la foc, in vasul acoperit cu capac.
Inainte de a stinge focul am stors inca putin usturoi verde deasupra si am adaugat zeama de lamaie, pentru un gust cat mai fresh.
Am prajit cateva felii de paine pentru a le servi impreuna cu mancarea.
Pofta buna, va invit la masa!