Orez cu praz si masline

Mar 3, 2014 - Mancaruri de post

Ingrediente
  • 1 bucata de praz potrivita
  • 200 g. orez
  • 100 ml. ulei de masline
  • 100 g. masline
  • 1 morcov
  • 1vf.lingurita busuioc
  • 1 vf.lingurita ghimbir praf
  • o legatura de patrunjel verde
  • 1 lingurita Baza Mirodenia (Fuchs)
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Prazul curatat ,spalat se toaca marunt se pune la calit in uleiul incins.

Morcovul curatat,spalat se rade pe razatoarea mica si se pune la calit peste praz.

Orezul spalat,scurs se adauga peste praz si morcov calind cateva minute.

Dupa 5 minute peste orez se pun 200 ml. apa calda si se lasa sa fiarba.

Cand apa a scazut se adauga cate 200 ml. apa calda de doua ori.

Cand orezul este fiert adauga maslinele si condimentele ,patrunjelul tocat marunt ,stinge focul si acopera caratita cu capac.

Se serveste simplu sau ca garnitura la friptura.

  • proportia apa- orez a fost de 3 la 1
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri