Orez taranesc condimentat

Aug 3, 2011 - Mancaruri de post

Este o mancare pe care am invatat-o de la soacra mea.Are un gust iute-acrisor.

Ingrediente
  • 200 g. orez cu bob rotund
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 bucata de telina mica
  • 1 rosie mare
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 rondele de ardei iute(2-3mm una)
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Se curata legumele , se spala, se toaca cubulete si se pun la fiert circa 10 minute. Se adauga orezul si se fierbe 15-20 min.Din cand in cand se mesteca usor pentru a nu se lipi orezul de cratita. Cand orezul este fiert pe jumatate se adauga rosia care a fost data pe razatoare in prealabil( daca nu aveti prealabil va descurcati cum puteti). Se adauga sare piper dupa gust. Uleiul si rondelele de ardei iute se pun cu 5 min. inainte sa stingi focul .Acoperi cratita pentru a se umfla orezul..Eu las sa se raceasca putin si apoi pun patrunjelul tocat marunt.

  • La orice mancare verdeata o pun cand mancarea este aproape rece. Astfel nu se schimba culoarea si persista aroma.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri