Pilaf cu prune uscate

May 22, 2014 - Mancaruri de post

Ingrediente
  • 500 g orez
  • 400 g prune uscate
  • 300 g ceapa
  • 40 g zahar
  • 150 g ulei
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Prunele uscate se curata de codite, se spala cu apa fierbinte, apoi cu apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Orezul si ceapa se inabusa cu ulei cu 150 ml apa. Se adauga prune, zahar, sare, apa fiarta (1,250 l) si se introduc in cuptor in vas acoperit, circa 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri