Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Apr 30, 2009 - Mancaruri de post

Yami-yami…ceva dulce de post.

Ingrediente
  • 1 cana de faina(aproximativ 250 g)
  • 1 cana cu zahar pudra
  • 1 cana cu mere rase
  • 1/2 cana miez de nuca tocat
  • 1 lingurita bicarbonat
  • otet
  • Rentru glazura:
  • 100 ml apa
  • 50 g cacao
  • 50 g zahar
  • 50 g margarina
  • Portii: 20
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Se amesteca merele rase cu zaharul,faina ,nuca si bicarbonatul stins cu otet si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.In acest timp se pregateste glazura:se freaca margarina cu zaharul,se adauga cacao si apa si se fierb la foc mic aprox 10 minute.Se glazureaza dupa ce prajitura s-a racit,apoi se portioneaza.POFTA BUNA!

Reteta trimisa de Ramona Drosu (Cimpina) - Concursul Bucataras iepuras te premiaza.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri