May 14, 2014 - Mancaruri de post
Operatii pregatitoare
Fasolea se alege, se spala si se inmoaie in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Morcovii, telina si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Costita se taie cuburi care se introduc 5 minute la cuptor. Macaroanele se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se tin in apa rece circa 10 minute, se trec prin jet ele apa rece si se taie in bucati de circa 2—3 cm. Usturoiul se curata si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Fasolea se fierbe ini apa circa 15 minute, se indeparteaza lichidul si se inlocuieste cu alta apa fierbinte. Cand faisolea este fiarta pe jumatate, se adauga morcovii, telina si ceapa si se continua fierberea. Se adauga sare, costita afumata si se fierb circa 20 minute. Se adauga macaroanele fierte separat, usturoi, piper macinat, pasta ele tomate si sare. Se fierb impreuna 10 minute.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.