Burduf cu sange

Jun 14, 2014 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 60 kg cap de porc
  • 14,5 kg limba de porc
  • 36 kg sorici de porc
  • 10 kg sange
  • 250 g piper macinat
  • 250 g usturoi
  • 100 g boia de ardei dulce
  • 55 stomacuri de porc
  • 3 kg sare
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Capul de porc se trece prin flacara, se curata, se spala si se opareste. Limba de porc se spala, se opareste si se spala din nou. Soriciul se trece prin flacara si se spala. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare si se adauga apa. Stomacul de porc se spala.

Tehnica prepararii

Capul de porc, limba si soriciul se fierb in apa cu sare. Dupa fierbere, capul, se desoseaza si se taie bucati impreuna cu limba si sorici. Se amesteca cu sange, zeama de la fiert, boia, zeama strecurata de la usturoi, piper. Stomacurile de porc se umplu cu compozitia obisnuita. Se fierb 2 ore. Dupa fierbere, se scot din vas, se inteapa fiecare burduf cu ac si se racesc 10 ore.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou

  • Gramaj produs finit: 100 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri