Rulada de mistret

Jun 14, 2014 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 80 kg piept de mistret cu os
  • 40 kg carne de vita (bradt I)
  • 25 kg limba de porc
  • 100 g piper macinat
  • 100 g boia de ardei dulce
  • 2,5 kg sare
  • 10 g silitra (azotat de potasiu)
  • 150 g sfoara
  • 40 g bumbare
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Limba se spala, se opareste, se curata de pielite si se spala. Carnea de porc mistret se dezoseaza. Bumbarele se tin in apa rece.

Tehnica prepararii

Limba si carnea de porc mistret se presara cu sare amestecata cu silitra si se tin la macerat circa 6 zile. Se scot de la macerat, se toaca prin masina cu sita nr. 8, se amesteca cu bradt de vita. Se adauga piper, boia, se umplu bumbarele, se leaga si se fierb circa 2 ore si jumatate la 80 grade C. Se scot de la fiert, se inteapa, se scurg si se tin la fum rece o ora. Se preseaza la rece, in camera frigorifica circa 24 ore.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou.

  • Gramaj produs finit: 100 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri