Toba de mistret

Jun 14, 2014 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 20 kg pulpa de porc mistret
  • 27 kg picioare de porc
  • 30 kg rasol de porc cu os
  • 40 kg limba de porc
  • 27 kg sorici de porc
  • 3,5 kg usturoi
  • 200 g piper macinat
  • 2,5 kg sare
  • 10 g sare (azotat de potasiu)
  • 65 buc funduri bovine
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala. Picioarele de porc se trec prin flacara,se oparesc si se spala. Soriciul se trece prin flacara si se spala. Fundurile de bovine se tin in apa rece. Sarea se amesteca cu silitra.

Tehnica prepararii

Carnea de porc, picioarele de porc, rasolul si limba, se presara cu sarea amestecata cu silitra si se tin la macerat circa 8 zile. Apoi se fierb la 80 grade C, pana se desprinde carnea de pe os (circa 3 ore). Carnea fiarta se taie cu cutitul, se amesteca cu zeama de la fiert si condimente (piper si usturoi) si se umplu membranele. Se fierb 2 ore, dupa care se scot si se trec prin jet de apa rece. Se scurg si se tin la presa in camera frigorifica, 24 ore.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou.

  • Gramaj produs finit: 100 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri