Caltabosi cu orez

Jun 14, 2014 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 80 kg carne de porc fara os calitatea I
  • 9 kg orez
  • 12 kg ceapa
  • 2 kg untura
  • 100 g piper macinat
  • 10 kg morcovi
  • 1 kg sare
  • 200 m mate de porc
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatiuni pregatitoare

Carnea de porc se spala, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Matele se spala cu apa calda si se tin in apa rece.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in untura. Carnea se toaca cu masina, se amesteca cu orez, piper si ceapa inabusita. Se amesteca bine si se umplu matele cu ajutorul unui sprit. Se fierb 30 de minute in apa cu sare si morcovi.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou. Se poate servi cu hrean.

  • Gramaj produs finit: 100 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri