Caltabosi cu orez si stafide

Jun 14, 2014 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 50 kg carne de porc calitatea I
  • 30 kg grasime bucati rezultata din fasonarea carnii de porc
  • 9 kg orez
  • 12 kg ceapa
  • 2 kg untura
  • 100 g piper macinat
  • 2,5 kg stafide
  • 1,5 kg zahar
  • 4 kg morcovi
  • 1 kg sare
  • 170 m mate de porc groase
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatiuni pregatitoare

Carnea de porc se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. matele se spala cu apa calda si se tin in apa rece. grasimea se taie cuburi.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in untura. Carnea si grasimea se toaca cu masina, se amesteca cu orez, sare, piper, ceapa inabusita, zahar si stafide. Se amesteca bine si se umplu matele cu ajutorul unui sprit. Caltabosii se fierb 30 minute in apa sau sare si morcovi.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou.

  • Gramaj produs finit: 100 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri