Jun 14, 2014 - Mezel de casa
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se curata si se taie bucati. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza cu sare. Matele se tin in apa rece. Sarea se amesteca cu silitra.
Tehnica prepararii
Carnea de vita se toaca prin masina cu sita nr. 4, apoi se amesteca bine in malaxor, adaugand treptat jumatate din cantitatea de sare si silitra. Se trece prin cuter, apoi se tine in frigider 24 ore, pana ce carnea capata o culoare rosie uniforma (in toata masa carnii). Carnea de porc, cerb si grasimea se toaca prin masina cu sita nr. 8, se amesteca cu usturoi, boia de ardei, piper, ardei iute, miroase de carnati si restul de sare cu silitra. Se malaxeaza (amesteca) bine, apoi se tine la rece 24 ore. Se amesteca bradtul de vita cu amestecul de carne si se umplu membranele (mate).Carnatii se tin la fum cald circa 3 ore, apoi se tin pe stelaje in camera racoroasa 24 ore.
Prezentarea
Carnatii se prezinta in tavi.