Carnati bulgaresti

Jun 14, 2014 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 5 kg carne de vita calitatea I
  • 4 kg carne de porc calitatea I
  • 500 g usturoi
  • 2,5 kg grasime bucati rezultata din fasonarea carnii de porc
  • 25 g piper macinat
  • 15 g cimbru praf
  • 25 g miroase carnati
  • 50 g ardei iute
  • 250 g sare
  • 25 m mate de porc
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vita si porc se spala si se taie bucati. Ardeiul iute se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se adauga putina apa. Matele se spala si se tin in apa rece. Grasimea se taie bucati mici.

Tehnica prepararii

Carnea si grasimea se trec prin masina cu sita de 6 mm si se amesteca cu sare, piper, miroase, cimbru, zeama de la usturoi si ardei iute. Se amesteca bine compozitia, se trece printr-un sprit special pentru carnati si se umplu membranele. In timpul umplerii din distanta (egala) se stranguleaza cu mana, pentru a se face perechi. Se lasa 20 ore la frigider, apoi se aseaza pe bete de lemn la fum, timp de 3 ore (2 ore fum potrivit si o ora foc iute). Se racesc si se zvanta, 18 ore. Rezulta 92 buc. a 125 g/bucata cruzi, respectiv 92 bucati a 100 g./ bucata, hituiti.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie.

  • Gramaj produs finit: carnati cruzi 11,8 kg, carnati hituiti 9,5 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri