Jun 14, 2014 - Mezel de casa
Operatii pregatitoare
Carnea de vita si porc se spala si se taie bucati. Ardeiul iute se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se adauga putina apa. Matele se spala si se tin in apa rece. Grasimea se taie bucati mici.
Tehnica prepararii
Carnea si grasimea se trec prin masina cu sita de 6 mm si se amesteca cu sare, piper, miroase, cimbru, zeama de la usturoi si ardei iute. Se amesteca bine compozitia, se trece printr-un sprit special pentru carnati si se umplu membranele. In timpul umplerii din distanta (egala) se stranguleaza cu mana, pentru a se face perechi. Se lasa 20 ore la frigider, apoi se aseaza pe bete de lemn la fum, timp de 3 ore (2 ore fum potrivit si o ora foc iute). Se racesc si se zvanta, 18 ore. Rezulta 92 buc. a 125 g/bucata cruzi, respectiv 92 bucati a 100 g./ bucata, hituiti.
Prezentarea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie.