Jun 14, 2014 - Mezel de casa
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se curata si se taie bucati. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza cu sare. Matele se tin in apa rece. Sarea se amesteca cu silitra.
Tehnica prepararii
Carnea de vita se toaca prin masina cu sita nr. 4, apoi se amesteca bine in malaxor adaugand treptat jumatate din cantitatea de sare cu silitra. Se trece prin cuter, apoi se tine in frigider 24 ore, pana ce carnea capata o culoare rosie uniforma (in toata masa carnii). Carnea de porc mistret , de porc si grasimea, se toaca prin masina cu sita nr. 8, se amesteca cu usturoi, boia, piper, ardei iute, miroase de cârnati si restul de sare si silitra. Se malaxeaza (amesteca) bine, apoi se tine la rece 24 ore. Se amesteca bradtul de vita cu amestecul de carne si se umplu membranele (mate).Carnatii se tin la fum cald circa 3 ore, apoi se tin pe stelaje in camera racoroasa, 24 ore.
Prezentarea
Carnatii se prezinta in tavi.