Carnati de mistret

Jun 14, 2014 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 40 kg carne de mistrat fara os, calitatea I
  • 25 kg carne de vita calitatea I
  • 25 kg carne de porc calitatea I
  • 2 kg usturoi
  • 10 kg grasime bucati rezultata din fasonarea carnii de porc
  • 200 g piper macinat
  • 100 g boia de ardei dulce
  • 200 g ardei iute
  • 100 g miroase de carnati
  • 10 g silitra (azotat de potasiu)
  • 2 kg sare
  • 250 m mate de porc
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se curata si se taie bucati. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza cu sare. Matele se tin in apa rece. Sarea se amesteca cu silitra.

Tehnica prepararii

Carnea de vita se toaca prin masina cu sita nr. 4, apoi se amesteca bine in malaxor adaugand treptat jumatate din cantitatea de sare cu silitra. Se trece prin cuter, apoi se tine in frigider 24 ore, pana ce carnea capata o culoare rosie uniforma (in toata masa carnii). Carnea de porc mistret , de porc si grasimea, se toaca prin masina cu sita nr. 8, se amesteca cu usturoi, boia, piper, ardei iute, miroase de cârnati si restul de sare si silitra. Se malaxeaza (amesteca) bine, apoi se tine la rece 24 ore. Se amesteca bradtul de vita cu amestecul de carne si se umplu membranele (mate).Carnatii se tin la fum cald circa 3 ore, apoi se tin pe stelaje in camera racoroasa, 24 ore.

Prezentarea

Carnatii se prezinta in tavi.

  • Gramaj produs finit: 100 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri