Carnati in mate de oaie

Dec 22, 2012 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 1kg.pulpa de porc
  • 1kg carne de oaie
  • 1kg.pulpa de manzat
  • 1 kg. de fleica de porc
  • 2 capatani de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • mate de oaie
  • zeama de oase
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Matele de oaie se pun in apa sa se desareze.

Cat matele stau in apa se prepara carnea.

Eu am cumparat-o si mi-a tocat-o la macelarie.

Am pus intr-un vas(lighean)carnea de oaie,porc si vita.

Se adauga sarea,cimbru,piperul si o cana ,cam 250 ml.zeama de oase si usturoiul pisat.

Am framantat bine si am lasat circa o jumatate de ora pentru se amesteca aromele condimentelor.

La masina de tocat carene se monteaza o palnie subtire,speciala pentru matele de oaie.

Se umplu matele,se spala si se lasa la uscat 24 de ore.

Apoi se pun in pungi si se pastreaza in congelator.

  • uscarea este bine sa se faca la vant.
  • am luat fleica de porc sa nu pun grasime(untura)
  • cimbrul folosit a fost uscat si macinat de mine.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri