Jun 14, 2014 - Mezel de casa
Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se taie bucati. Grasimea bucati se taie cuburi mici.Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se adauga putina apa. Ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Matele se spala si se tin in apa rece.
Tehnica prepararii
Carnea se toaca prin masina cu sita rara. Se adauga sare si se tine la frigider 24 de ore pentru fezandat; apoi carnea se mai toaca prin masina de tocat cu sita de 6 mm, se amesteca cu cuburi de slanina si se condimenteaza cu piper, cimbru, ardei si zeama strecurata de la usturoi. Compozitia obtinuta se trece printr-un sprit special pentru cârnati si se umplu matele de oaie. Rezulta 20 kg carnati in stare cruda. Preparatul se lasa 20 ore in frigider, apoi se trece la fum, 2 ore, se raceste si se zvanta 18 ore; rezulta 14,650 kg carnati. (Scazamântul la frigere este de maximum 10 %.)
Prezentarea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie.