Carnati oltenesti

Jun 14, 2014 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 5 kg carne de vita calitatea I
  • 10 kg carne de porc calitatea I
  • 400 g usturoi
  • 5 kg grasime bucati rezultata din fasonarea carnii de porc
  • 25 g piper macinat
  • 50 g ardei iute
  • 25 g cimbru praf
  • 400 g sare
  • 80 m mate de oaie
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se taie bucati. Grasimea bucati se taie cuburi mici.Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se adauga putina apa. Ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Matele se spala si se tin in apa rece.

Tehnica prepararii

Carnea se toaca prin masina cu sita rara. Se adauga sare si se tine la frigider 24 de ore pentru fezandat; apoi carnea se mai toaca prin masina de tocat cu sita de 6 mm, se amesteca cu cuburi de slanina si se condimenteaza cu piper, cimbru, ardei si zeama strecurata de la usturoi. Compozitia obtinuta se trece printr-un sprit special pentru cârnati si se umplu matele de oaie. Rezulta 20 kg carnati in stare cruda. Preparatul se lasa 20 ore in frigider, apoi se trece la fum, 2 ore, se raceste si se zvanta 18 ore; rezulta 14,650 kg carnati. (Scazamântul la frigere este de maximum 10 %.)

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie.

  • Gramaj produs finit: carnati cruzi 20 kg; cârnati hituiti 14,650g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri