Carnati proaspeti de porc

Jun 14, 2014 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 6,5 kg carne de porc calitatea I
  • 3,5 kg grasime bucati rezultata din fasonarea carnii de porc
  • 1,5 kg carne de vita calitatea I
  • 25 g usturoi
  • 25 g piper macinat
  • 20 g cimbru praf
  • 250 g sare
  • 25 m mate de porc
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vita si porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare, se adauga putina apa. Matele se spala si se tin in apa rece. Grasimea se taie bucati mici.

Tehnica prepararii

Carnea si grasimea se toaca cu masina cu sita de 6 mm. Se amesteca cu sare, piper, cimbru si mujdei de usturoi. Compozitia obtinuta se trece printr-un sprit special pentru cârnati si se umplu membranele. Carnatii se tin la frigider pentru fezandat cateva ore.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie.

  • Gramaj produs finit: 12 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri