Cotlet de mistret afumat

Jun 14, 2014 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 150 kg cotlet de porc mistret
  • 500 g usturoi
  • 600 g boia de ardei dulce
  • 10 g silitra (azotat de potasiu)
  • 2,5 kg sare
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se fasoneaza, se spala si se zvanta. Sarea se amesteca cu silitra. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza cu sare.

Tehnica prepararii

Carnea se presara cu sare amestecata cu silitra si se tine la macerat circa 6 zile. Se scoate din tava, se scurge, se da cu usturoi si boia si se afuma la fum cald, 3-4 ore. Se tine la rece 24 ore. (Se mentine in camera racoroasa).

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou.

  • Gramaj produs finit: 100 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri