Metvurst

Jun 14, 2014 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 20 kg carne de porc calitatea I
  • 7,5 kg kg grasime bucati rezultata din fasonarea carnii de porc
  • 55 g piper macinat
  • 800 g sare
  • 90 m mate de ovine
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se taie bucati. Matele se spala si se tin in apa rece. Grasimea se taie bucati.

Tehnica prepararii

Carnea si grasimea se toaca cu masina cu sita de 3 mm, de 3 ori. Se adauga piper si sare. Matele se umplu cu compozitia respectiva, apoi se zvanta 2 ore. Se afuma la fum semicald timp de ora.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie.

  • Gramaj produs finit: 25 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri