Muschi tiganesc de caprioara

Jun 14, 2014 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 75 kg pulpa de caprioara
  • 70 kg carne de porc calitate superioara fara os (pulpa)
  • 5 kg carne de vita calitatea I fara os
  • 1,5 kg usturoi
  • 500 g piper macinat
  • 1 kg boia de ardei dulce
  • 200 g zahar
  • 2,5 kg sare
  • 10 g silitra (azotat de potasiu)
  • 400 g sfoara
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza cu sare. Sarea se amesteca cu silitra.

Tehnica prepararii

Carnea se presara cu zahar, usturoi, sare amestecata cu silitra si se tine la macerat circa 8 zile. Cu 2 zile inainte de sfarsitul macerarii, peste carne se presara piper si boia. La sfarsitul macerarii, carnea se spala. Se ia carne de vita, caprioara si porc, se suprapun, se leaga cu sfoara longitudinal si apoi transversal (in spirala) cu distanta intre fire de 1-3 cm. Bucatile legate se fierb circa 2 ore la 80 grade C, se scot, se trec printr-o baie de sange si se tin la fum rece 3-4 ore, apoi, se tine pe stelaje in camera racoroasa 24 ore.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou.

  • Gramaj produs finit: 100 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri