Pastrama de cerb

Jun 14, 2014 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 147 kg carne de cerb (pulpa si spata) fara os
  • 3 kg slanina afumata
  • 450 g zahar
  • 520 g usturoi
  • 600 g boia de ardei dulce
  • 120 g piper macinat
  • 10 g silitra (azotat de potasiu)
  • 2,5 kg sare
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Slanina se taie fasii. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza cu sare. Sarea se amesteca cu silitra.

Tehnica prepararii

Carnea se presara cu zahar, usturoi, sare cu silitra si se lasa la macerat circa 8 zile. Cu 2 zile inainte de sfârsitul macerarii se presara cu piper si boia. Se scoate de la macerat, se scurge, se impaneaza cu slanina si se afuma la fum cald circa 4 ore. Se aranjeaza pe stelaje si se tine in camera racoroasa, 24 ore.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou.

  • Gramaj produs finit: 100 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri